Átlagos tanóra

 

Átlagos tanóra

 

Egy átlagos tanóra \ kezdőoldal

Egy átlagos tanóra Magna stílusban

„Bemelegítés”

Tudományosan bizonyított tény: a második nyelv használatakor nem ugyanaz az agyféltekénk dolgozik, mint az anyanyelv használatakor. Ennek bemozgatása, beindítása egy kis időbe telik: ezt nevezzük bemelegítésnek.
Ez a játékos szakasz általában körülbelül 5 percig tart, de nélküle sokkal több időt venne igénybe, hogy a diákok az új anyagot feldolgozzák. Nem szükségképpen kapcsolódik az óra további részéhez, de legtöbbször igyekszünk olyan játékokat kitalálni, amelyek kapcsolódnak az óra témájához. Bemelegítési célra jól használhatók a különböző játékok, történetmesélés, nyelvtörők. Segítségükkel a diákokat néhány percnyi beszélgetésre ösztönözzük.

Szókincsismétlés

Az előző órán problémát jelentő szavak számonkérésével érheti el a tanár, hogy a diákok ne vegyék félvállról az otthoni tanulást. A szókincsismétlés lehet a bemelegítés része is, de tanáraink arra törekszenek, hogy az óra teljes ideje alatt használatban tartsák az új kifejezéseket.

Házi feladat/ tananyagismétlés

A házi feladat órák utáni javításakor észrevett problémákra vissza kell térni. Amennyiben több ismétlésre van szükség, esetleg a korábban kitűzött óratervet is megváltoztatjuk.

A tananyag

Az óra nagy részét az előzetesen betervezett tananyag teszi ki, mely diákra/csoportra szabottan azokat a témákat, nyelvtani anyagokat foglalja magába, amelyekre a diáknak/diákoknak elengedhetetlenül szükségük van céljaik eléréséhez.

Aktivizálás

A diákok, a tanár kérdéseire adott válaszokkal, a tananyag új szavait és nyelvtani formáit minél többszöri ismétléssel/kimondással gyakorolják be. A tanárok és a diákok szerepjátékok keretében el is játsszák az új anyagot. Az adott anyag teljesebb elsajátítása és aktivizálása érdekében a tanulási folyamat során minden érzékszervi eszközét egyformán használja a diák: a látást, hallást, beszédet és a szerepjátszást.

Levezetés

Különböző témák, nyelvtan, újságcikkek, kommunikációs gyakorlatok és játékok segítségével.
Tanáraink minden órán törekszenek a négy nyelvi készség (olvasás, beszéd, hallás utáni szövegértés, írás) használatára és azok folyamatos javítására. Ha bármelyik készség fejlesztése elmaradt volna az óra folyamán, a levezetés alkalmával sort kerítünk erre.


Mi az Ön kérdése, kérése, üzenete?

* Név
* Név
* Telefonszám
* Telefonszám  körzet/szolgáltató hívószám
* E-mail
* E-mail  pl. név@szolgáltató.hu
* Tárgy
Kérdés, kérés, megjegyzés
Kérdés, kérés, megjegyzés
Ellenőrző kód
Verify  Újabb kódot kérek! 
   
Egy átlagos tanóra